tiistai 18. elokuuta 2015

Oppimistavoitteita 1. jaksolle

Minusta tehtiin tämän jakson projektissa art director, joten oppimistavoitteeni ovat johtajuuden näkökulmasta.

Vastuun jakaminen:
Pyrin jakamaan työtehtäviä tasaisesti kaikille tiimin jäsenille. Olin tottunut aiemmin ottamaan enemmän vastuuta töistä, kuin muut tiimin jäsenet, mutta tällä hetkellä töitä on yksinkertaisesti niin paljon, että oma aikani menee suurimmaksi osaksi pelkästään työtehtävien määrän selvittämiseen ja tiimin jäsenien neuvomiseen. Tällä kertaa vastuun jakaminen meni melko lailla luonnostaan. En yksinkertaisesti ehtisi tekemään kaikkea, joten vastuuta oli pakko jakaa:D

Luotto omaan tiimiin:
Hankalan tilanteen tullessa olen usein aivoitellut, että työ tulee tehtyä nopeammin itse, kuin neuvoessa sitä toiselle. Johtajan asemassa kuitenkin jouduin päästämään tästäkin ajattelutavasta irti ja oikeasti ottaa aikaa selkeiden työohjeiden luomiseen ja perusteelliseen neuvomiseen. Tärkeintä on näemmä vain asian purkaminen niin perusteellisesti muun tiimin kanssa että siitä on helppo jatkaa. Kun tunnen että tiimiläinen on täysin tajunnut mitä täytyy tehdä, on minunkin helpompi luottaa siihen että homma tulee oikeasti tehtyä.

Reilu johtajuus:
Tämä on edelleen suuri huolen aihe, pelkään että komentelen tiimiläisiä liikaa, koska en itse ole yhtään sen pätevämpi tai taidokkaampi kuin muutkaan. Pelkään myös että työtehtävät eivät jakaudu tasaisesti tiimiläisten kesken. On niin monta asiaa pelissä. Toisaalta tiimissä on eri tasoisia tekijöitä, joten toisilla menee kauemmin tiettyjen tehtävien kanssa, kun toiset taas paahtavat tehtävästä toiseen. Pelkään että kuormitan kokeneempia tekijöitä liikaa. Kiinnitän siihen huomiota, ja tässä kohtaa voin vain tarkkailla ja toivoa että he itse tulevat sanomaan kun alkaa kiehua yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti