maanantai 3. marraskuuta 2014

Kuvausjärjestelyä jugendista

Tutustuimme tiimissämme Jugendiin tyylisuuntana ja teimme sen pohjalta kuvausjärjestelyharjoituksia.

Jugend on vuosina 1890-1910 vallinnut tyylisuunta Suomessa. Sen ideologiana oli uuden luominen vanhoja tyylisuuntia ihannoiden. Jugend näkyy enemmän arkkitehtuurissa ja sisustuksessa. Tarkoituksena oli kohdella ympäristöä kokonaisuutena ja sovittaa kaikki keskenään. Jugendille ominaisia piirteitä olivat luonnonmateriaalit, juhlallisuus ja selkeys.

Ensimmäisessä kuvausjärjestelyssä teimme Jugend-tyylisen kattauksen. Kattausta pyöritellessä tuli mieleen suomalainen ruokakulttuuri ja sen nykyaikaistuminen, jota halusimme myös ottaa esille kattauksessa.
Kuvaus onnistui mielestäni hyvin. Kuvauspaikka oli sijainniltaan hieman hankala, joten hyviä otoksia jäi melko vähän.Toisessa kuvausjärjestelyssä lähdimme liikkeelle Jugendin ideologiasta. Innostuimme suomalaisesta käsityöläisyydestä ja luonnonmateriaaleista. Syksy mielessä saimme idean omenapiirakasta ja sen esiintymistä eri työvaiheissa.Kuvat olivat tunnelmaltaan ja väreiltään onnistuneita, asettelussa tosin häiritsee linjat. Niitä olisi kannattanut pitää tarkemmin silmällä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti