torstai 27. elokuuta 2015

Miten otan oman tilani? Miten saan kaikki mukaan?

Tein pientä reflektiota omista toimintatavoistani näiden Jenny Jännärin tekstien pohjalta:

MITEN SAAN MUUT MUKAAN?
Minä vain yksinkertaisesti teen asioita. Huomaan että tekeminen tarttuu. Jos jään itse hetkeksikään istuskelemaan ja selailemaan kännykkää, on hyvin todennäköistä että aloitan toiminnallani ketjureaktion. Toimintatapani on siis vain puskea apinanraivolla eteenpäin, oli meillä kuinka huono tilanne tahansa. Asiaa ei ainakaan auta hanskojen tiskiin lyöminen. Aina on vaihtoehtoja. Huomaan että asenteeni on alkanut tarttua muihinkin, varsinkin niihin jotka seuraavat tekemisiäni tiiviimmin.
Toinen keinoistani on se että valitan hyvin vähän jos ollenkaan. Tietenkin asioille tulee kirottua aika ajoin, mutta en pidä pitkiä ja yksityiskohtaisia saarnoja siitä mikä kaikki tilanteessamme mättää vaan jälleen kerran, keskityn töihin. Tietenkin ongelmatilanteet pitää ottaa kunnolla käsittelyyn, mutta turha voivottelu vain lisää negatiivisia ajatuksia ja asennoitumista koko porukalle. Jos itselläni on jotain negatiivista sanottavaa, niin kanavoin sen ulos vain läheisimmille koulukavereilleni ja kotiväelleJ. Lenkkeily auttaa myös vähän…

MITEN OTAN OMAA TILAA?

Erittelen itselleni selkeät tilat missä tapahtuu mitäkin. Tiimin kotipesässä teen vain töitä, kahvihuoneessa juon teetä ja selaan kännykkää, ruokalassa syön ja sosialisoin, ykkösten luokan sohvalla teen läksyjä koulun päätyttyä, kotona rentoudun enkä ajattele koulua. Kun jokaiselle tekemisille on omat tilansa, minun on helpompi asettaa aivoni oikeanlaiseen moodiin ja asioita tulee tehtyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti