tiistai 6. tammikuuta 2015

Pentik - käsitteitä

Pentik myy pääasiassa kodin koriste-esineitä ja keramiikkaa. Myös Myymälän somistuskäytössä olevat huonekalut ovat myynnissä.

Tuotteiden esillepanoille on graafiset ohjeet, mutta ne käsittelevät enemmän niiden sisältöä, ja antavat esimerkkejä esillepanon tyylistä. Myymälän työntekijät saavat paljon vapauksia toteutuksissa, koska liikkeiden pohjat eroavat paljon toisistaan.

Käsitteitä:


  • Pingottaminen: Tuotteita paketoidessa sellofaanin voi asetella tuotteen päälle ja sanan mukaisesti pigottaa pohjaan kiinni
  • Pohjan tekeminen takasaumalla: toinen tapa on kääriä sellofaani tuotteen ympärille ja taitella toinen päistä pohjaksi. Yläpää kiristetään kiinni narulla. 

  • Väriharmonia: Tuotteita pyritään sijoittelemaan liikkeessä väreittäin. Tämä auttaa asiakkaita löytämään haluamiaan tuotteita helpommin. Jos tuotteita on ryhmitetty mallin mukaan, ne pyritään sijoittamaan väriharmoniaan.

  • Pentik koodi: Numeroista ja kirjaimista muodostuva Pentikin oma koodi. Jokaiselle tuotteelle on nimetty oma koodinsa, jotta ne löytyvät kassasta. Tuotteissa on myös ENA-koodi.
  • Hävikki: Jos jokin tuote menee liikkeessä rikki tai muuten osoittautuu käyttökelvottomaksi, se kirjataan pois myynnistä, eli hävikkiin.
  • 2.laatu: jos tuote on jotenkin viallinen, mutta kuitenkin käyttökelpoinen, se kirjataan 2. laatuun ja laitetaan myyntiin seuraavissa alennusmyynneissä. 2. laatu merkitään tuotteeseen punaisella viivalla hintalappuun. Esim. värivirhe keramiikassa, 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti