tiistai 6. tammikuuta 2015

Pentik - Arviointia

Motorola:
1.Asiakas tuli liikkeeseen suoraan kassalle ja kertoi tarvitsevansa kaksi joululahjaa ystävilleen. Kyselin ensin vähän minkä tyylistä ja hintaista lahjaa hän oli ajatellut ja sen mukaan esittelin kauden tuotteita. Asiakas tykästyi Sydänruutu- mallistoomme ja ehdotin muutamia mahdollisia yhdistelmiä, joista voisi koota paketin. Kun olimme oikean tuotteen löytäneet, siirryimme kassalle jossa kyselin millaiseen pakettiin lahjat laitetaan. Tarjosin ohessa ystäväklubiin liittymistä, mutta asiakas kohteliaasti kieltäytyi.
Tilanne sujui melko mutkattomasti ja asiakas poistui maksettuaan tyytyväisenä liikkeestä.

2.Asiakas halusi tietää voiko myynnissä olevan teekannumme laittaa mikroon. Etsin tuotteen fokuksesta, jossa lukee lisätietoja tuotteista. Tällä kertaa vastausta ei löytynyt, joten kysyin apua myymäläpäälliköltä. Hän ilmoitti asiakkaalle että lähetämme sähköpostin tuotevastaavallemme ja palaamme asiaan, kun tieto selviää. Asiakas lupasi palata seuraavana päivänä kysymään asiasta ja laittoi tuotteen varaukseen.
Tilanne oli minulle uusi, koska yleensä kaikki tiedot, mitä asiakas tuotteesta tarvitsee, löytyvät fokuksesta. Asiakas oli onneksi ymmärtäväinen, kun ilmaisin olevani vasta harjoittelija.
Näitä tulee välttää:
·        kiroilu
·        nyrpistely
·        liian nopea tai hidas puhe
·        liian hiljainen puhe
·        öööt ja aat
·        mutiseminen
·        ”en tiedä”
·        maahan tuijottelu
·        asiakkaalle suuttuminen
·        asiaton puhe


Mihin voin vaikuttaa asiakaspalvelutilanteessa:
Omaan käytökseen, asenteeseen ja yleiseen kuvaan jonka itsestäni annan. Voin auttaa asiakasta kokoamaan selkeämmin, mitä hän haluaa.

Mihin en voi vaikuttaa:
Asiakkaan käytökseen.


Asiakaskontaktirekisteri:
Aloitan asiakaspalvelutilanteen tervehtimällä. Teitittelen iäkkäämpiä asiakkaita. Kohtelen jokaista asiakasta kunnioituksella ja avoimella mielellä. Jos asiakas tarvitsee apua, tarjoan sitä hänelle. Jos hän haluaa tietää tuotteesta lisää vastaan asiaan kuuluvalla tavalla. Jos en tiedä vastausta asiakkaan kysymykseen, otan selvää.

Olen sellainen asiakaspalvelija, kun haluaisinkin olla. Palvelen asiallisesti ja turhia jaarittelematta. Tyhmiä kysymyksiä ei mielestäni ole. Olen maltillinen. Annan asiakkaalle rauhaa ja omaa tilaa, mutta teen selväksi että olen käytettävissä jos hän apua tarvitsee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti