perjantai 31. lokakuuta 2014

Osuuskunta


Osuuskunta Saosao on SSKKY:n oppilaille ja sieltä valmistuneille kehitetty yhtiö. Osuuskunnassa täytyy olla vähintään kolme jäsentä. Tarkoituksena on työllistää osuuskunnan jäseniä ja yhteisöllistä yrittämistä. Jäsenet omistavat itse yrityksen.


Osuuskunnan jäsenillä on vapaus päättää omista töistään ja niiden määrästä. Kaikki tekevät ikään kuin töitä itselleen.


Osuuskunta tarjoaa hyvät mahdollisuudet tutustua yrityksen toimintaan, markkinointiin, hinnoitteluun, yrittämiseen, kirjanpitoon, palkanlaskentaan yms.


Jäsenet hyväksyy osuuskunnan hallitus. Kaikilla liittyneillä jäsenillä on myös päätäntävalta ja oikeus osallistua hallituksen kokouksiin vaikka ei siihen kuuluisikaan.


Saosaon liittymismaksu on 40€ ja osuusmaksu 10€. Jäsenellä on oikeus erota vuoden kuluttua liittymisestä kolmen kuukauden irtisanomisajalla, jolloin osuusmaksu palautetaan.

Itse kiinnostuin kovasti Osuuskuntaan liittymisestä. Se tarjoaisi paljon mahdollisuuksia ja opittavaa yritystoiminnasta. Tuntuu myös turvallisemmalta liittyä yritykseen, jossa saa itse päättää töistään ja niiden määrästä. Oman yrityksen perustaminen kuulostaa etäiseltä ja vaativalta, varsinkin kun tälläkin hetkellä tiimissämme on vain kaksi jäsentä.

kuvalähde:
Saosao Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti